Stå-på-prisen 2016 til Pål Mørk!

Kultursjef i Frogn kommune, Pål Mørk, ble hedret med KrFs pris for ekstraordinær innsats denne helgen.

Artikkel av Marte Marie Frisell

– Først ble jeg veldig overrasket. Det kom litt bardust på, sier Pål Mørk, kultursjef i Frogn kommune.

Under konserten i Frelsesarmeens flotte lokaler i Storgata lørdag ettermiddag satt Pål Mørk bakerst i lokalet og ante fred og ingen fare.

Etter at Nesodden og Frogn kammerkor og Drøbak musikkorps hadde framført noen juletraller, kom Frogn KrFs Bente Bjerknes fram fra korets rekker og tok mikrofonen.

– Et samlet styre i Frogn KrF har besluttet å gi årets Stå-på pris til vår alles kultursjef Pål Mørk, sier Bjerknes.

– Jeg syns det er veldig hyggelig at den innsatsen jeg gjør blir lagt merke til. Og det var en veldig fin måte å gjøre det på under konserten her hos Frelsesarmeen, sier Mørk.

Han mener at korps er undervurdert, og storkoste seg med juletonene. Nå er det bare én ting som mangler for at julestemningen skal være helt på topp for Mørk: – Vi mangler litt julesnø! Men Drøbak er veldig vakker nå, byen vår kler jula godt, sier Mørk.

Sigbjørn Kvistad er i styret i Frogn KrF, som avgjør hvem som skal få og deler ut stå-på prisen.

– Pål Mørk fortjente virkelig prisen, sier Kvistad.

Begrunnelse for Stå-på prisen 2016:

KrFs stå- på pris deles ut til en i vår kommune som har gjort en ekstraordinær innsats for lokalsamfunnet. Og hva var vel mer naturlig enn å bruke Frelsesarmeens lokaler når årets prisvinner har trått sin barnesko, akkurat i denne bygningen.

Et samlet styre i Frogn KrF har besluttet å gi årets pris til vår alles kultursjef Pål Mørk, og jeg vil be deg komme frem for å lytte til styrets begrunnelse.

» Jeg har alltid likt å provosere » stod det, i følge sikre Amta kilder, over kontordøra di. Da var det kanskje ikke så rart at mange var spente da du i januar 2011 overtok kultursjef- stolen i Frogn kommune.

Du har alltid hatt et stort, varmt hjerte, for gamle damer og for de som har det vanskelig- og du freser når du opplever urettferdighet. Mange har blir rørt til tårer over dine portretter og skriverier i Amta- noen har kanskje blitt provosert…..

Fotballen har fått sin del av ditt engasjement. DFI har stått ditt hjerte nær i mange, mange år og utallige dugnadstimer er lagt ned.

Pål er musikk!

Undervisning hos fru Lahn , hørelære og musikkteori hos Ernst Rolf og 6 år på musikk- konservatoriet. Din musikk- kunnskap har gitt glede til mange-  elever ved Seiersten og Sogsti, sangerne i Dal sangkor, storband og ungdomskor. I de senere årene har du gledet oss med -til tider- hes sang i Wreesvik.

Som kultursjef bobler du over av kreativitet, gode ideer, skaperglede -og praktisk dugnadsinnsats. Du støtter ikke bare opp logistisk, administrativt og økonomiske, men også rent fysisk ved å være tilstede- selv om det er langt utenfor kontortiden og i helger. Vi vet at fra tidlig vår til sen høst har du ikke hatt en eneste frihelg – og så kommer julesesongen…..

Vi kan slå fast at du er i farta, høyt og lavt, hverdag som helg.

Du har hatt en sentral rolle i arbeidet med å realisere kommunens nye storstue Smia, og sannelig spiller du kornett i Amtas hjelpekorps når det trengs.

Og midt i din travelhet har du tid til en hyggelig kommentar og du er raus med gode klemmer. Det er ingen tvil om at du STÅR-PÅ for fellesskapet, for kulturen og for den kommunen som du er så glad i. Det er en stor glede for meg, på vegne av Frogn KrF å overrekke deg årets » Stå- på pris».

Bente Bjerknes, Frogn KrF