Frogn KrF vil innføre flaskeholdere på søppelbøttene i kommunen.

 

IMG_4923PRESSEMELDING

“Et genialt konsept som bidrar til å redusere miljøforurensning. I tillegg skaper det en lettere og mer verdig situasjon for de som samler flasker ” sier Bente Bjerknes i Frogn KrF.

I Oslo har man innført et prosjekt med flaskeholdere på søppelbøttene.
Konseptet innebærer at de som kaster flasker/ bokser, isteden for å kaste det i søppelbøttene setter flaskene/ boksene i et stativ på siden av søppelbøttene. Erfaringen viser at det bare tar noen minutter før flaskesamlerne har samlet sine flasker, og flaskeholderen er klar for nye flasker/bokser.
Med tanke på at nordmenn kaster flasker for 100 millioner i året er dette et viktig miljøtiltak som også gjør det lettere for de som samler flasker. Det er ikke alltid like hyggelig å rote ned i en søppelbøtte. Dermed er dette en vinn/ vinn situasjon og et tilbud som KrF ønsker å etablere i Frogn.

En av utviklerne av prosjektet er Kristina Holt. Hun oppgir at flaskeholderen kan tilpasses ulike søppelbøtter og at prisen er omtrent kr. 950 pr. Enhet. «Dette er ingen stor utgift for et Miljøvennlig og viktig prosjekt» sier Bente Bjerknes til sist.
Ønskes ytterligere informasjon kan hun kontaktes på tel:  92653006