Drøbak Kunstnerforum- en fantastisk sonate av profesjonelle kunstnere.

Drøbak kunstnerforum, lyttemøte

Sola skinte da representanter fra Frogn KrF ankom det lyse og vakre galleriet til Elisabeth Frøberg, «Oslofjorden Kunstsenter». Vi skulle på «lyttemøte» for å lære mer om Drøbak Kunstnerforum, en sammenslutning for omtrent 50 utøvende kunstnere som har tilknytning til Drøbak og Frogn.

Mangfoldet imponerte oss- alt fra gallerister, utøvende billedkunstnere og musikere i høyst ulike sjangere, filmskapere, forfattere, smykkekunstnere, tekstilkunstnere, scenekunstnere, ja endog en hattemodist og en kunstkakebaker har funnet det formålstjenlig å slå seg sammen under en felles paraply.

Engasjementet imponerte oss.

Helt siden starten har Drøbak Kunstnerforum hatt som målsetting å glede publikum og å skape engasjement og bevissthet om betydningen av kunst og kultur. Jeg nevner i fleng: Bakgårdsfestivalen, takfestivalen, klassisk i Drøbak, kunstnersøndager, matfestivaler, alle utstillingene og konsertene – for å minne om noen av de arrangementene som Drøbak Kunstnerforum har arrangert eller engasjert seg i. Alt dette gjør de i tillegg til sitt ordinære arbeid som kunstnere.

At Drøbak Kunstnerforum også har et eget salgsgalleri i Niels Carlsens gate gir publikum en ypperlig anledning til å bli bedre kjent med de ulike kunstnernes arbeider.

Årets kunstnerhelg går av stabelen 30-31. mai, i samarbeid med frivilligsentralens egen internasjonale matfestival.

Drøbak Kunstnerforum ønsker å videreutvikle samarbeidet – både med Frogn kommune og med Frogn næringsråd. Særlig gjelder dette regelmessig annonsering i riksavisene, slik at enda flere kan bli klar over hvilke skatter vår lille kunstner og kulturby kan tilby.

For vi er en kunst og kulturby. Både våre profesjonelle og frivillige aktører sørger for det. La oss sammen arbeide for et enda større fokus på verdien av god kunst og kultur og for den betydningen Drøbak Kunstnerforum har for næringsutvikling og turisme i Frogn og Drøbak.

Etter en drøy time vandret vi ut i sola igjen, oppløftet og inspirert!  Og akkurat da gikk tankene mine til Ole Henrik Magga: «Kultur er som lufta», har han sagt «Du merker den ikke når du har den, men du merker det for alvor når du holder på å miste den».

Takk til Drøbak Kunstnerforum for tiden og engasjementet!

Bente Bjerknes

Frogn KrF