Frogn/Akershus Bygdekvinnelag viser vei

?

Fokuset på matsløsing er heldigvis økende både hos grossister og butikker, samt flere og flere forbrukere.

Lokalt i Frogn gjør Bygdekvinnelaget en flott innsats som fortjener stor oppmerksomhet. Sammen med Akershus Bygdekvinnelag har de gitt ut en kalender som må være årets mest MATNYTTIGE.

Kalenderens hovedbudskap er som kalendere flest, å vise årets dager og datoer. Men i tillegg har denne en enormt viktig lærings og miljøfunksjon om hvordan det skal bli slutt på den enorme matsløsningen. Dessverre er Akershus verstingsfylket i Norge. Hele 25 % av maten vi kjøper blir kastet. Nesten ikke til å tro i en verden der millioner på millioner sulter. I tillegg representerer alt dette et stort miljøproblem.

Det blir stadig fokusert på høye matpriser, og spesielt får bonden gjennomgå. Men ETT faktum er jo at når en ikke spiser opp maten en kjøper, men kaster spiselig mat, blir den enda dyrere. Og det må produseres mere til de som har nok fra før.

Et av bygdekvinnelagets innspill for å redusere matsvinnet i Akershus, er prosjektet VINN OVER SVINN. Rekorder er vanligvis positive, og gir oss andre et mål å strekke oss etter. Men dette er en rekord ingen av oss kan være stolte over. Målet må være 25% reduksjon av mat som kastes.

12 av de beste kokker/ kjøkkensjefer i landet lanserer i kalenderen flotte oppskrifter med utgangspunkt i restemat. 10 gode tips for å kaste mindre mat, finnes der. Samt nyttige Matvettregler. Og appellen står Ingrid Espelid Hovik for. Utfordringen er å formidle enda bredere dette viktige budskapet til innbyggerne i Frogn og Akershus.

Et meget godt bidrag fra Akershus/ Frogn bygdekvinnelag !

Frogn KrF

Sigbjørn Kvistad